Lähes 250 km ja 11 erikoiskoetta kutsuvat kilpailijoita 13.-14.1.2023

58. Arctic Lapland Rallyn vuoden 2023 reitistä löytyy jälleen perinteitä ja täysin uutta. Lähes 250 erikoiskoekilometriä muodostuu 11 erikoiskokeesta, joissa mukana on myös viime vuonna ensimmäistä kertaa koettu Ounasvaaran yleisöerikoiskoe.

Alustava reittipiirros

Kilpailu käynnistyy perjantaina 13. tammikuuta klo 11 perinteisin juhlallisuuksin Rovaniemen keskustasta, josta suunnataan kahden vuoden tauon jälkeen paluun tekevälle Jyrhämäjärven erikoiskokeelle. Sieltä kilpailijoiden matka käy Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeen ja päivähuollon kautta iltapäivän kolmelle erikoiskokeelle: ensin vuorossa on tuttu Kaihuavaaran kierto, jonka jälkeen suunnataan kaikille nykykuskeille uudelle osuudelle Vanttauskosken kupeesta etelään, osana Kivalo Siikakämän pikataivalta. Kilpailun ensimmäisen ajopäivän päättää Mäntyvaaran raviradan erikoiskokeen toinen kierros.

Lauantai on ajopäivistä pidempi ja käynnistyy pimeässä jo ennen aamuyhdeksää, jolloin vuorossa on Siikakämän lyhyempi versio. Aittavaaran upeat vaaramaisemat odottavat kuljettajia ja katsojia aamuauringon kultaisessa loisteessa, kun ensimmäiset kilpailijat starttaavat sinne vain tuntia myöhemmin. Aamupäivän lenkin päättää Ounasvaaran uusi yleisöerikoiskoe, jossa kärki alkaa saapua maaliin kello 11. Päivähuollon jälkeen vuorossa on todellinen Tunturin legendojen kolmikko, kun Puolustusvoimien harjoitusalueen vaaroilla ja erämailla ajettavat Heinunkiero, Sarriojärvi ja Ristilampi huipentavat kilpailun. Maalijuhlallisuudet käydään n. klo 19 Lordin aukiolla Rovaniemen keskustassa.

Katso tarkempi aikataulu tästä.

Kansikuva: Taneli Niinimäki