WRC Arctic Rally Finland tulee Rovaniemelle!

Siirry MM-kilpailun verkkosivuille: arcticrallyfinland.fi

Suomi isännöi tänä vuonna peräti kahta MM-rallia, kun maailman parhaat rallikuljettajat ottavat toisistaan mittaa helmikuun lopussa Rovaniemen arktisissa maisemissa.

Suomen MM-rallin järjestäjälle, AKK Sports Oy:lle, tarjoutui tänä vuonna harvinainen mahdollisuus isännöidä kahta FIA:n rallin MM-sarjan tapahtumaa. Tilaa sarjan kalenteriin teki aiemmin Ruotsin ralli, joka ilmoitti osakilpailunsa peruuttamisesta joulukuussa.

”Asiaa lähdettiin tutkimaan ja kartoittamaan mahdollisuuksia. Eri vaihtoehdoista nousi esiin Rovaniemi, jossa on vahva talvirallien järjestämiskulttuuri, hyvä maine kansainvälisenä tapahtumakaupunkina sekä paljon innostuneita ja osaavia rallintekijöitä. Kaupunki otti asian omakseen ilahduttavan nopeasti, ja toiseksi pääyhteistyökumppaniksi Arctic Rally Finlandiin saimme yhtä innostuneen yritysrahoitustoimija CapitalBoxin. On hienoa päästä tarjoamaan jotain ennenkokematonta – nyt tehdään yhdessä historiaa”, kuvailee AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter.

Tulevana viikonloppuna 15.-16.1. Rovaniemellä käynnistyy Rallin SM-sarja, jonka työntekijöiden kanssa tulevan MM-rallin suunnittelu on jo vauhdissa. Tapahtumajärjestelyissä tullaan kiinnittämään erityisen tarkkaa huomiota korona-ajan vastuullisuuskäytäntöihin, ja niissä tullaan noudattamaan sekä valtion, paikallisten viranomaisten sekä FIA:n antamia koronaohjeistuksia. Mikäli yleisötilaisuuksien järjestäminen ei ole mahdollista, tapahtumajärjestäjä ei myy ralliin lippuja eikä toteuta sille yleisöalueita. Tällöin yleisön toivotaan nauttivan Ylen ja WRC+ All Liven monipuolisista MM-rallilähetyksistä turvallisesti kotikatsomoissa.

Pääyhteistyökumppanit innoissaan: ”Omaa luokkaansa oleva urheiluelämys!”
26.-28.2.2021 ajettavan MM-rallin uusi isäntäkaupunki haluaa näyttää kiehtovimmat puolensa ja tarjota parhaan palvelunsa.

”Olemme ylpeästi mukana tuomassa Arctic Rally Finlandia Rovaniemelle. Arktinen olosuhde, lumi ja jää luovat MM-rallille ainutlaatuiset kilpailuolosuhteet. Kaupunkimme on mukana tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, rakentaen laadukkaat puitteet ja tarjoten urheiluelämyksen, joka on omaa luokkaansa”, iloitsee Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala.

”Arctic Rally Finland tulee olemaan huipputason tapahtuma, ja on ilo olla mahdollistamassa sitä yhdessä osaavien ammattilaisten kanssa. Tämä MM-tapahtuma tullaan taatusti muistamaan vielä pitkään – teemme siitä yhdessä vaikuttavan kokemuksen, jota koko rallimaailma pääsee kisakatsomoistaan ihastelemaan”, hehkuttaa CapitalBoxin toimitusjohtaja Scott Donnelly.

”Kyseessä on historiallinen tapahtuma ja ainutkertainen mahdollisuus kaikille alueen yrityksille, yhteisöille ja päättäjille. Uskon yhteistyörahan tuovan rovaniemeläisille toimijoille moninkertaisesti hyvää MM-rallin keräämän kansainvälisen julkisuuden ja tulovirtojen kautta. Näen tämän erityisesti yrityksille kaivattuna piristysruiskeena harmaantuneeseen arkeen.”, kuvailee Markku Rautio.

Lapin siltojen rakentajanakin tunnettu Markku Rautio on solminut pääyhteistyökumppanuuden Arctic Rally Finlandia järjestävän AKK Sportsin kanssa, tavoitteenaan tuoda elinvoimaistavaa yhteistyötä koko Rovaniemen alueelle.

”Kun MM-rallin järjestämiseen kartoitettiin tarvittavia varoja, Markku ilmoittautui heti mukaan neuvotteluihin, rakentaen samalla yhteistyösiltojamme muihinkin paikallisiin organisaatioihin. Tämänkaltainen yhteistyö on arvokasta paitsi meille, myös erinomainen esimerkki alueellisesta elinvoimaisuustoiminnasta.”, iloitsee AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter.

Myös pääyhteistyökumppanin M. Rautio Oy:n nimi on rovaniemeläisille tuttu erityisesti siltojen rakentamiseen liittyvästä liiketoiminnasta. Yhteistyökumppanuuden myötä M. Raution yritystunnus pääsee esittäytymään helmikuun lopussa kymmenille miljoonille MM-rallilähetysten katsojille niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

Kolme päivää arktista MM-rallisirkusta pistää kuljettajien taidot puntariin
Rovaniemen MM-ralli on suunniteltu ajettavaksi kolmipäiväisenä: kisa starttaa perjantaina 26.2. aamulla testierikoiskokeella ja varsinaisen rallin ensimmäiset erikoiskokeet ajetaan illalla. Lauantaina 27.2. kisa jatkuu kolmella kahteen kertaan ajettavalla EK:lla Rovaniemen ympäristössä.

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox päättyy sunnuntaina 28.2. iltapäivällä ajettavaan Power Stage -erikoiskokeeseen. Kaiken kaikkiaan helmikuisessa MM-rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta ja yhteensä noin 260 EK-kilometriä.

Lisätiedot

  • AKK Sports Oy / toimitusjohtaja Riku Bitter, riku.bitter@autourheilu.fi, 0400 564 255
  • M. Rautio Oy / Markku Rautio, markku.rautio@mrautio.fi, 040-515 0270
  • Rovaniemen kaupunki / kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala, liisa.ansala@rovaniemi.fi
  • CapitalBox GmbH / markkinointijohtaja Outi Päivinen, outi.paivinen@capitalbox.com
  • Mediayhteydet / Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox, Linda Hirvonen, lindahirvonen@fastmail.fm, 045 329 9696 (HUOM. yhteydenotot englanniksi)

Valokuva: Taneli Niinimäki