COVID-19 tietoa

Hyvä rallikansa, olemme tänä vuonna poikkeuksellisen haasteen edessä ja tarvitsemme tukeanne ja ymmärrystänne, jotta kilpailumme saadaan vallitsevissa oloissa vietyä läpi turvallisesti ja sujuvasti.


Turvallisuus on aina ollut tapahtumamme pääprioriteetti ja on sitä tänäkin vuonna. Tästä syystä joudumme pyytämään katsojia pysymään poissa erikoiskokeiden varsilta ja seuraamaan tapahtumaa turvallisesti kotoa käsin digitaalisten kanaviamme kautta. Kaikki erikoiskokeille vievät tiestöt suljetaan pääteiden varrelta lähtien ja pääteiden varsilla on pysäköintikiellot. Yleisöä ei tulla siis päästämään erikoiskokeille, eikä suurinta osaa väliteistä edes aurata auki.


Perumme yleisöerikoiskeet Mäntyvaarassa ja Ounasvaaralla, sekä kaikki ralliin liittyvät yleisötilaisuudet, kuten lähtö- ja maaliseremoniat Rovaniemen keskustassa.
Kilpailijoiden osalta muutokset kilpailun kulkuun säilyvät verrattain vähäisinä: Vain peruttujen erikoiskokeiden muutamat kilometrit poistuvat reitin pituudesta ja lähtö- ja maaliseremoniat siirretään Mäntyvaaran huoltoalueelle.
Tapahtumassa otetaan myös käyttöön tiukat koronaohjeistukset koskien kaikkia siihen osallistuvia toimijoita. Ohjeistuksista tiedotetaan tarkemmin suoraan asianomaisia, mutta tässä jo tärkeimmät huomiot:

  • Kaikkien kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilta alueilta kilpailuun liittyvien henkilöiden tulee käydä COVID-19-testeissä Rovaniemelle saapuessaan. Huom! Kilpailunjärjestäjä avustaa testausprosessissa: esim. kilpailijoiden omavastuuosuus testauksesta on noin 100€/hlö ja pikatestin tuloksen saa noin 1-3 tunnissa.
  • Ulkomailta tulevilla negaviitinen testitulos vaaditaan myös jo lähtömaassa, joka on tehtävä enintään 72 tuntia ennen matkaan lähtemistä.
  • Kilpailijaparin avustajat huoltoalueella tultaneen rajoittamaan enintään 5 henkeen.
  • Lisäksi pyydämme välttämään myös tapahtuman ulkopuolella illanviettoja rallin aikana.

Tarkemmat ohjeet kilpailijoille ja medialle tulevat löytymään heille toimitettavista materiaaleista. THL:n ajantasaisen kartan epidemian vaiheista eri alueilla löydät täältä: https://bit.ly/38McMvl


Pyydämme, että kunnioitatte ja noudatatte kaikkia järjestäjän ja viranomaisten ohjeita ja määräyksiä koko tapahtuman keston ajan, jotta voimme jälleen kerran nauttia turvallisesta Arctic Lapland Rallysta jo 56. kerran!

Kuva: Sara Oinas