Rallin pisin erikoiskoe heti avauksena – lauantaina Ounasvaaran hiihtostadionilla odotettavissa huimaa rallitunnelmaa

58. Arctic Lapland Rallyn kilpailijoista ensimmäisenä klo 11:00 perjantaina Lordinaukion lavan ylittää WRC3-luokan vuoden 2020 maailmanmestari Jari Huttunen vierellään kartanlukijansa Antti Haapala. Päivän ensimmäinen kilpataival aloitetaan Jyrhämäjärven erikoiskokeella, joka on heti alkajaisiksi koko tämän vuoden reitin pisin yhtäjaksoinen koitos. Pitkän taipaleen jälkeen palataankin takaisin Rovaniemen keskustan tuntumaan Mäntyvaaran raviradan yleisöerikoiskokeelle ja sitä seuraavaan päivähuoltoon samalla alueella.

Arktinen seikkailu jatkuu huollon jälkeen kahdella erittäin vaativalla testillä ensin Kaihuvaaralla ja sitten Kivalo Siikakämän osittain täysin uusilla metsätaipaleilla, joilla yhteismittaa kertyy yli 55 rankkaa kilometriä vaarojen katveissa. Päivän päättää Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeen toinen kierros, jossa illan pimeydessä hehkuvat valot nostavat rallitunnelman ravikatsomossa kattoon asti.

Lauantai on kahden tarinan päivä, joka aloitetaan hieman siitä mihin perjantai jätettiin: Aamuhämärässä startataan kohti Siikakämää, mutta tällä kertaa erikoiskoe ajetaan alkuosaltaan täysin erilaisessa muodossa. Auringon noustessa tuntureiden laelle päästään moottoreita laulattamaan Aittajärven kuvan kauniilla vuoristoradalla. Aamupäivän lenkin kruunaa Ounasvaaran yleisöerikoiskoe aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa, jossa katsojat pääsevät ihastelemaan huippukuljettajien ajosuorituksia vaaran rinnettä alas hiihtostadionin näyttäviltä katselualueilta.

Päivähuollossa autot ja kilpailijat valmistellaan rallin vaativaan loppuhuipennukseen: perinteinen “armeija-alueen” kolmen erikoiskokeen lenkki Heinunkierrosta Sarriojärven kautta Ristilammelle tulee erehtymättä vaatimaan veronsa ja ratkaisemaan kuka saa nostaa voittajan poronsarvet ilmaan Lordiaukion podium-juhlissa.

Tutustu reittiin ja hanki lippusi ajoissa!