Arctic Lapland Rallyyn on ilmoittautunut 126 kilpailijaparia. Osallistujajoukko on mittava: mukaan ilmoittautui suomalaisten lisäksi kilpailijoita Venäjältä, Virosta,  Ukrainasta, Tshekistä, Italiasta  ja Itävallasta.

-Meillä  on paljon vakiasiakkaita. Kolmen "koon" (eli kallis, kaukana, kylmä) kilpailun eteen on tehty tinkimättömästi töitä ja näinä taloudellisesti haasteellisina aikoina voi nähdä, ettei vuosien työ ole mennyt hukkaan, toteaa 47. kerran ajettavan Arctic Lapland Rallyn järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen.

Ammattikuskeille Tunturi olisi mukavaa ekstreemiä pakollisten testien lisäksi, mutta tallit varovat kallista kalustoaan.  - Formulakuskeilta tällainen ekstreemi kiellettiin sen jälkeen, kun Kubica loukkaantui vaikeasti, harmittelee Poranen.

Riihimäen avaus lupailee SM-sarjan kaudelle mielenkiintoisia kiemuroita. Esapekka Lappihan voitti nelivetoluokan , joten Mitsubishin Juha Salo on uudessa tilanteessa. - Reitille pääsy kakkosena voi olla Tunturissa ihan hyvä juttu, kommentoi Salo Riihimäen jälkeen.

Tunturin uusia tuulia edustavat Riihimäellä kolmanneksi ajanut Subaru-kuski Mikko Pajunen ja kisassa viidenneksi sijoittunut Mitsubishin Jukka Korhonen, jotka kuuluvat Lapin ohella AKK:n valmennusryhmään.

Kaksivetoisissa ykköspallille ajoi Riihimäellä  oululainen Jussi Vainionpää; ennakkosuosikki Kalle Pinomäki putosi loppukilometreillä Renaultillaan kymmenenneksi.

Uutta ja vanhaa  tekniikkaa  SM-sarjassa edustaa myös muutama mielenkiintoinen ajokki." Vanajan isäntä" Pekka Vihma ajaa harvinaista Citroen DS3 R3T-autoa, joka muistuttaa tallin nelivetoversiota, mutta autossa on 1600-kuutioinen turbokone. "Vanhasta uutta"- osastoa edustaa Jari "Jari-Matin isä" Latvala, jolla on ajokkinaan Tommi Mäkisen tuunattu Evo3-auto, jolla Mäkinen voitti useita maailmanmestaruuksia.

Tunturin kaksipäiväisessä kisassa jaetaan SM-pisteitä koko kisasta, ei molemmilta ajopäiviltä. Junnut ajavat tällä kertaa myös pitkän kisan. - Lunta on tullut riittävästi ja tiepohjat ovat viime vuotta jäisemmät, tietää Heikki Poranen.

Ja tiedoksi Tunturiin tulijoille: maanantaina 23. tammikuuta  pakkasmittari näytti Rovaniemellä parhaissa paikoissa rapiat -25 astetta.

Lähde: Lapin Kansa  23.1./Kari Pyykkö

Official Partners:

Partners:

 

 

 

rovaniemi

 

Europcar

image006

skoda rintajouppi rovaniemi
     

msp


 

 

varillinen pystylogo sv

 

lapinkansa 

 


 

BOTTOM