TIEDOTE 29.1.2011

Rallin SM -sarja, osakilpailu 1-2/7
28.-29.1.2011 Arctic Lapland Rally, Rovaniemi

JUHA SALO VAIKEUKSIEN KAUTTA TUNTURIN VALTIAAKSI

Rallikauden avausviikonloppu ajettiin tänään päätökseen Rovaniemellä. Hallitseva suomenmestari Juha Salo koki kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa Tunturin taian onnistuen eilisten murheiden jälkeen ottamaan toisen SM-osakilpailun ja Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailun voiton. Mitsubishi-kuljettaja sai kohottaa rallin voittajan pokaalin uransa kolmannen kerran.

Eilen teknisistä ongelmista kärsinyt ja ensimmäisessä SM-osakilpailussa tästä syystä neljänneksi jäänyt Salo aloitti lauantain kilpailun vahvasti. Aamun kahdella erikoiskokeella karkkilalainen vauhditti Mitsubishiaan rivakasti ottaen 25,7 sekunnin johtoaseman. Takaa-ajo oli alkanut myös Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailun voitosta.
- Yöllä ei tullut nukuttua juurikaan, kun mietin, mitä tänään pitää tehdä toisin. Kyllä minä aamun ekoilla otinkin riskejä, enkä siellä paljoa nostellut. Piti vaan vetää, eikä ihmetellä, Juha Salo naurahti.

Raviradalla ajetun yleisöpyörityksen jälkeen rallikaravaani siirtyi kisan ratkaiseville pätkille, Heinunkiertoon ja Ristilammelle, joille yhteismittaa kertyi 89,40 kilometriä. Salo piti lauantain kilpailun kärkipaikkaa 25,8 sekunnin erolla Janne Tuohinoon. Kokonaiskilpailussa Salo oli nostanut itsensä 1,1 sekunnin päähän Tuohinosta.
- Kun lähdimme viimeisestä huollosta, päätimme, että yleiskisan voittokin on niin lähellä, ettemme ala antamaan sitä lahjaksi muille. Sovimme Markon kanssa, ettei sitten kettuilla toisillemme, jos menee hankeen.
- Tiesin, ettei siellä tarvitse ihan aamun kaltaisella riskillä mennä, Juha kertasi.

Heinunkierron pohja-aika kirjattiin Salon nimiin. Mitsubishi-kuljettaja vahvisti onnistuneella ajolla SM-kilpailun ykköstilaa ja siirtyi samalla kokonaiskilpailun johtopaikalle. Kun Salon ja Tuohinon paremmuusjärjestys 46 kilometrisellä Ristilammella oli Salon eduksi, mestari varmisti tuloksellaan sekä lauantain SM-osakilpailun että koko Tunturirallin voiton. Kokonaiskilpailun kolmen kärki täydentyi Janne Tuohinolla ja Joonas Lindroosilla. Lauantain SM-osakilpailun kakkoseksi kaasutteli Joonas Lindroos ennen Janne Tuohinoa.
- Ajoin päätöspätkän vähän varovammin, mutta sekin vauhti riitti, Salo sanoi.
Juha antoi kiitosta avausviikonlopun menestyksestä uudelle kartanlukijalleen.
- Tämä oli Markolta hieno suoritus. Yhteistyömme parani koko ajan. Tästä tulee hyvä.

Seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 18.-19. helmikuuta, jonne lähdetään Salon SM-pistejohdosta.


Liitteenä kuva, johon vapaa käyttöoikeus (kuvaaja M. Salonen).


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tiedotus:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com
www.saloracing.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Official Partners:

Partners:

 

 

 

rovaniemi

 

Europcar

image006

skoda rintajouppi rovaniemi
     

msp


 

 

varillinen pystylogo sv

 

lapinkansa 

 


 

BOTTOM