RalliSM -sarja kauden avaus tapahtuu Rovaniemellä 26.tammikuuta Lordiaukiolla. Perinteistä on pidetty kiinni ja Arctic Lapland Rallyn reitti kurvaillaan tuttuun tapaansa Rovaniemen ja Kemijärven maastossa. Luvassa on jälleen upea arktinen seikkailu lumoavien lumisten maisemien keskellä. Erikoiskokeita on huimat 255km ja mukaan mahtuu tuttuja teitä sekä muutama uusi erikoiskoe, joita ei ole koskaan ennen nykyisessä muodossaan ajettu. Uusi reittijohtaja, Janne Korhonen, toivoo paljon lunta ennen tammikuun loppua. 

– Talvi on lähtenyt mukavasti käyntiin, mutta lunta ja pakkasta saa minun puolestani tulla reilusti niin reitti vain paranee ja penkat suurenee. Reitin tarkastus sujui jouhevasti AKK:n turvatarkkailija Jari Moisin kanssa syksyllä ennen lumien tuloa. Huimia erikoiskokeita ja uusia maastoja on luvassa ja olemme koko järjestelytoimikunta innoissamme uusista pätkistä.  Loppuhuipennus nähdään toivottavasti taas aivan viime metreillä Ristilammella. Jännitystä pitää olla, Korhonen kertoo. 

Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisenä päivänä ajetaan viisi erikoiskoetta, joista Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe kahteen kertaan. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Mäntyvaarassa ja yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan tiimien toimintaa erikoiskokeiden välissä.  Lauantain erikoisuutena tänä vuonna on etähuollon paikka Kemijärven satamassa. Näin saadaan kilpailusta enemmän kilpailijaystävällisempi sekä pystymme tarjoamaan yleisölle nähtävää molemmissa kaupungeissa.

Kilpailun järjestää Rovaniemen Urheiluautoilijat ja apuvoimia saamme seuroilta sekä muilta toimijoilta ympäri Suomen. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen, kaikkien tuntema Mr. Tunturiralli, odottaa kovasti kansainvälisiä kilpailijoita sekä yleisöä tapahtumaan. 

– Kiinnostusta on ympäri maailmaa ja kansainvälisten kilpailijoiden määrä on ollut nousussa jo muutaman vuoden ajan. Näin hienoa talvirallia ei ole missään muualla maailmassa ja kysyntää sille löytyy. Teemme kovasti töitä, jotta yleisölle olisi runsaasti nähtävää sekä kansainvälisistä tähdistä sekä kotimaan huippunimistä, Poranen toteaa.

Säännöt julkaistaan ja kilpailun ilmoittautuminen avataan 1.12.17 AKK:n Kiti-järjestelmässä. Tervetuloa mukaan jo 53. kerran ajettavaan Arctic Lapland Rallyyn!

Official Partners:

Partners:

 

 

 

rovaniemi

 

Europcar

image006

skoda rintajouppi rovaniemi
 


     

msp


 

 

varillinen pystylogo sv

 

lapinkansa 

 

energiapolar 

BOTTOM